Voor- en Nadelen van Microkrediet

Ben je nog niet zeker? Lees dan de onderstaande voor- en nadelen.

 

Voordelen:

  • Het beschikbaar maken van geld voor mensen in een omgeving met veel financiële restricties, kan veel goede dingen in mensen losmaken. Ondernemerschap is iets wat iedereen kan aanleren, of ze het nou willen of niet. Sommige mensen zijn er iets beter in dan andere, maar iedereen kan het. Ondernemerschap is voor veel mensen in arme landen het begin van een betere toekomst.
  • Economische welvaart. Hoewel het aannemen van een schuld in eerste instantie niet het gevoel afgeeft dat het met een land economisch beter gaat, is het toch wel goed. Leningen en ontwikkeling van bedrijven kunnen in die landen zorgen voor het begin van een licht kapitalistisch stelsel. Als men eenmaal heen er weer gaat, producten inkopen en verkopen, zal de economische welvaart van dat land, misschien langzaam, maar zeker, oplopen.

 

Nadelen:

  • De rente op microkrediet is hoog. Het lukt men 95% van de tijd om de lening terug te betalen, maar niet zonder bloed, zweet en tranen. De hoge rente is ook een van de redenen waarom het start bedrag zo laag is. En het is niet zo dat wanneer je als ondernemer het niet terug kan betalen omdat je bedrijf toch niet zo succesvol was als je dacht, dat de mensen van de bank het geld niet terug willen hebben. Je loopt als het je niet lukt je hele leven rond met een, relatief gezien, gigantische restschuld.
  • Als ondernemer ben je afhankelijk van de instelling van wie je leent. Het kan dus zo zijn dat de instelling zich teveel gaat bemoeien met jouw zaak. Of ze nou wel of niet beter weten is het probleem niet. Het probleem is dat ondernemers op deze manier niet zo zelfstandig kunnen werken als ze willen, voor hún beste resultaat.

 

Conclusie:

Dit allemaal gezegd hebbende is het nog steeds zo dat niemand ergens verder op vooruit kán gaan zonder financiële steun. En op dit moment is microkrediet de enige serieuze manier voor ondernemers in arme landen om wat geld te krijgen. Het is nu aan u om nu het besluit te nemen.